See you soon

I dag "firar" jag och min grabb 5 månader. Dock blir det väl inte så mycket av till o fira, men jag hoppas och tror att du vet att jag älskar dig.
På andra sidan jorden, men ändå på nåt vis i samma värld.. Fast ändå inte. 3 månader är ju inte så länge egentligen... Bara en fjärdedels år.. Bara ca 100 dagar. Det går fort! Vi ses ju när våren kommer. Och hur bra är ju liksom inte det?


if I fall for you

Var ute och gick med hunden.. Jag frös, så jag bestämde mig för att springa upp för backen i stället. Snubblade efter ett tag på självaste hunden... Det slog totalt tvärstopp och medan jag föll - föll även chanserna till snygga sommarben. Där låg jag med näsan i gruset, men reste mig som vanligt lika snabbt (det är ju pinsamt att ligga där bredvid vägen och snora) och när jag väl fattat vad som hänt insåg jag också att det var hål i mina favoritjeans...
Stapplade hemmåt och drog av mig de svarta jeansen och till min upptäckt var där inte riktigt lika mycket blod som jag hade väntat mig. Lite skrapsår på höger och en rejäl svullnad på vänsterknät. Det kunde vara värre!
Och vad gör det om hunra år - när allting kommer kring?
...hade dock varit mer optimalt att ha haft på sig ett par fulare byxor.


Det här med ett portfolio, eller två...

Folk fortsätter fråga om jag inte har nåt portfolio... Både för mina teckningar och ett modellportfolio. Svaret är nej.
Dock fick jag en uppenbarelse om att jag kanske borde skaffa ett! Eller alltså två..
Så nu tänke jag sätta mig ner och försöka knåpa ihop nåt kul. Är dock inte särskillt data-teknisk eller bildkunnig, så det kan bli lite svårt. Men skam den som ger sig!


Inspo: Weheartit.com

Frusen

Inte heller i natt blev det särskillt många timmars sömn. Dock sov jag gott utan mardrömmar! :)
Termometern visar -11 grader och jag får säga att jag blivit lite bortskämd med det milda vädret... detta är för kallt!!!
Jag sitter här och nästan huttrar i min tjocka stickade tröja och min varma kaffekopp i ena handen.
Nu är det straxt tid att pulsa sig iväg till jobbet och vi får väl se om jag överlever vandringen! ;)


Ny design!

Efter många om och men och ett antal "bortkastade" timmar så sitter jag här med en ny design på bloggen!
Gillar den nysa bättre - känns liksom mer stilren på nåt vis.
Finns väl fortfarande en massa saker man skulle vilja ändra, men för stunden är jag nöjd!

I övrigt har det varit strålande solsken hela dagen, hunden är nyrastad, jag har sovit för lite, druckit för mycket kaffe och njutit av den alldeles för korta helgen i så stora drag jag förmått och precis städat upp det värsta i mitt stakars rum. Precis som det ska va.
Finns väl alltid nåt mer man kunde gjort, men det skiter jag i för den här gången.


Photoshoot - Tema: censur / acta

I kväll/natt så bestämde vi oss för att göra en liten spontanfotografering! Trevligt och kul. Helt ok resultat :)
Den absolut mest lyckade bilden vågar jag dock inte lägga upp...

När två blir en

Här om dagen slutade jag lite tidigt och bestutade mig för att väldigt inpulsivt sy om ett par gamla kortbyxor.
Hittade ett gamalt linne med spets på som jag bestämde mig för att använda mig av.

Jag började med att klippa shortsen lite kortare. Sen klippte jag små "trekanter" i sidorna där spetsen kommer att va.


Lite gulligt sällskap som så gärna ville va med


Sen sprettade jag bort spetsen från det fula linnet/tunikan...Och  eftersom att symaskinen gick sönder så fick jag "sicksacka" kanterna på de klippta "trekanterna" i byxorna FÖR HAND! Detta tog en halv evighet.sen sydde jag spetsen på byxorna där jag klippt upp de små trekanterna


Jag vek jag in kanterna på spetsen och sydde fast de från baksidan.
Även detta tog en halv evighet


så efter en evighet sitter spetsen på sin plats och nu får sommaren mer än gärna komma och knacka på min dörr.
Tid

Tre huvudingredienser för att lyckas med sin vardag är tid, lust och energi - Något jag inte har haft så särskilt mycket utav. Jobb, sjukhusbesök och skrikande barn.
Jag känner mig som en bebis igen. Vill bara äta och sova.. haha. Skönt att det är helg nu då!!
Har inte heller haft tillgång till min mail, så jag ber om ursäkt i fall att någon fått vänta på svar.

Nu hoppas jag att dygnets alla få timmar ska räcka till, men nu ska jag använda hälften utav dem till sömn... något som jag alltid sett som lite överskattat, men som jag nu märker är livsnödvändigt!


Time to learn

Jag har praktik just nu, men förhoppningarna om att slippa släpa hem en massa plugg från skolan visade sig vara falska. O så falska.
Har fått tjocka buntar med papper och uppgifter som ska vara inne innan praktiken är slut. Tydligen förväntas vi ungdommar ha all fritid i världen, som vi också föväntas välvilligt lägga på onödigt skolarbete.

En bra sak är i alla fall att jag är ledig och ensam hemma i dag också, vilket betyder att jag kan utnyttja lungnet även i dag. Hej hopp, plugg var det här! Plugg och kaffe så klart. :)
Göra en beställning?

Den senaste tiden har jag fått EN HEL DEL förfrågningar på om jag vill rita åt folk. Både porträtt och tattueringar.
Vill, vill jag väl, men så länge dygnet inte har 38 timmar så kommer tiden inte att räcka till för att sitta och rita en massa gratisteckningar. Tyvärr!
MEN jag har kommit fram till att det skulle kunna bli bra om jag strukturerade upp detta litegranna.
Därför har jag jobbat fram en liten prislista och ett system för att kunna tilfredsställa allas behov så gott som möjligt ;)

Så kommer detta att gå till:

1. Om du också tycker att detta låter som en bra idé, då kan du börja med att skicka in en eller flera bilder av god kvalité till min mail, lina.tivemark@bredband.net , Samt en liten kort beskrivning av hur du skulle vilja ha bilden gjord.


PRISER:

Jag ritar för det mesta i blyerts, men vill du ha en teckning gjord med färgpennor så kan jag göra det också. Då tillkommer dock ca 100 kr eftersom att detta kräver både mer tid, tålamod, energi och material.

A4: 700kr
A5: 500kr

Vill du att jag gör en tattuering så kan du nog räkna med att inte behöva betala riktigt lika mycket, eftersom att detta oftast inte är riktigt lika tidskrävande. Det beror också mycket på hur stor och/eller detaljrik du vill ha den.
Vi får helt enkelt komma överens om ett rimligt pris! (räkna med ca 150-300 kr)

Prisexempel: Ett poträtt tar vanligtvis 10-20 timmar att göra, beroende på storlek och motiv. Delar du 700/15 blir det ca 46kr i timmen, vilken jag tycker är en ganska ok timpenning för dig som kund ;)

Viktigt att du noterar är att jag tar 50% i handpenning! Detta är för att jag ska veta att du är seriös som kund och att jag inte sitter och kämpar helt i onödan.

För ett porträtt som inkluderar fler än en människa (eller djur för den delen) tillkommer också 200 kr eftersom att detta blir till nästan det dubbla arbetet.


2.
När jag fått ditt mail placeras du i en kölista. jag kommer att svara på ditt mail så att du vet att jag fått det och när det blir din tur kontaktar jag dig igen och vi kommer överens om priset.
Glöm inte att skriva om du vill ha klart teckningen till ett specifikt datum, då kan vi se om det går att lösa!

3. När det är din tur, vi är överens om priset och jag mottagit handpenningen så börjar jag rita.

4. När jag tycker att jag börjar bli färdig så skickar jag en bild. Du får då bedömma teckningen och föreslå eventuella justeringar (gäller för det mesta tattueringar) - så att du kan bli helt nöjd.

5. När du är nöjd och jag har fått in det resterand beloppet så skickar jag teckningen.

För frågor, funderingar eller åsikter är du välkommen att lämna dem här på bloggen eller i min mail. Ovänliga kommentarer publiceras dock inte.
Teckning - my tattoo

Ritade en lite halvsnabb teckning av hur jag ungefär vill ha min tattuering. Inget exakt ;)
Nu gäller det bara att få ihop lite pengar så att jag kan göra bild till verklighet!
On a kitchen chair. Nightmare.

Sitter ensam på en stol i köket och dejter mig själv med en kopp kaffe och en sprucken läpp.
Lyssnar på Editors och tittar ut på alla oväntad snö.

Pappa jobbar, mamma är på sjukan med lillskruttis, syrran är i skolan och hunden.. ja han är ju i alla fall hemma.
Har just varit ute på en lång promenad i snön och har nu gjort mig en varm och skön kopp kaffe, som dock inte blev riktigt lika god som den brukar..
För att hålla tankarna någolunda i styr så har jag börjat rita en ny teckning igen. Får se om den någonsin blir klar.
Jag tänkte i alla fall försöka utnyttja det totala lungnet i dag och kanske rita klart den.

Känns som att alla i hela världen är förkyld. Känns som om hela livet bara är en tävling om vem som hinner snyta sig flest gånger inna man tillslut dör.

Drömde nog ca 10 st olika drömmar i natt... Gick upp tidigt på morgongen.. gick och la mig igen. Fortsatte drömma. Mardrömmar, konstiga drömmar, "vanliga" drömmar.
Jag kan inte stoppa det så länge jag sover.


Snow white

Nu har det kommit ett rejält lager med snö. Ja okej, det täcker hela marken i alla fall.
Jag undrar om den är här för att stanna. Innan har det bara smält bort på en gång och vi har som kallast haft typ -5 grader. Jag får säga att jag blivit lite bortskämd med alla +grader. Nu är det +0,3.
Jag tycker att det varit skönt med att inte ha nån snö. Pendeltågen har gåt helt okej som de ska, och man har sluppit pulsa runt och få snö i skorna. Men ska det nu komma snö så tycker jag att den ska få ligga kvar. Man blir ju lite trött på slasket som blir vattenpölar - som blir isbanor - som blir vattenpölar..

Nu när jag sitter vid köksbordet och blickar ut över min lilla gata så blir snöflingorna bara större och större, fler och fler, tätare och tätare och snötäcker fortsätter att bli tjockare. Vi får väl se, det kanske ändå blev vinter i år.


Tavla - Mustascher

Här kommer en liten (stor) tavla som jag gjorde klart för ett par dagar sen.
Mustascherna är BRUNA, men de ser nästan svarta ut på bilden.
Sen syr jag ett täcke av alla trasiga moln

för att stoppa om dej inatt.


Morgonkaffet

Jag har kommit fram till att morgonkaffet nog är den alltid fasta höjdpunkten på min dag. Alltid. det spelar ingen roll om man dricker det klockan 07:oo eller 11 på eftermiddagen. Morgonkaffe är morgonkaffe.
Det ultimata är väl att få ha tid att dricka vid köksbordet med mysigt sällskap, Men jag njuter i fulla drag även måndag-fredag då jag har med mig en stressig termosmugg på pendeltåget.

Har du nån såndär återkommande liten höjdpunkt i din vardag som du inte skulle kunna leva utan? I så fall vilken? :)


Hoppas att ni stannar

I går hade jag närmare 250 besökare här på bloggen. Och vet att det inte är särskillt mycket om man jämför med vissa bloggar, men jag hoppas att ni är här för att stanna ;)
Fråga, föreslå, kritisera, uppmuntra, gör va ni vill. Tar med glädje emot förslag på vad folk vill läsa om :)


Motivation

Jag kan väl inte riktigt säga att jag är apatisk.. Jag skrattar väl om någon säger nåt roligt och gör väl det jag måste utan större världsomvändande problem. Jag har till och med målat en tavla. MEN jag känner bara noll noll noll motivation till det mesta. Allt känns bara så grått.
Nästa vecka börjar praktiken och jag önskar verkligen att jag kände mig peppad inför det. Att gå ut i vården och göra en "otrolig insats" för alla gamla sjuka människor borde väl vara jättekul... Men nej. JAG VILL INTE. Jag vill ingenting. Jag känner inte för nånting alls.
Jag har flera timmars fritid i dag och en massa tid på tågen VARJE dag, men ändå känner jag mig bara stressad. Stressad och omotiverad.
Man ska det och det, måste det, vill det, blir tvingad till det, får INTE göra det.. DET är fel och det borde man INTE. Borde borde borde. Inte inte inte. Ska ska ska. Vill vill vill. Måste måste måste!

Allt det man fakiskt råkar villja och känna för. Allt det som man brinner för, nej det tycker någon anna är dumt. Och tycker NÅGON ANNAN att det är är dum idé. Ja då är det det. Icke sa nicke, bästa att lägga ner innan någon anna ogillar. Screw that!
Allt jag vill är att sova ända fam till våren.

Snälla Gud i himmelen, Ge mig en gnutta motivation och snälla sätt lite färg på denna otroligt grå klump som vi bor på.Teckning - Mr Sandman

Nu är jag klar med teckningen på Georg.
Jag antar att man aldrig blir riktigt nöjd... men tillslut måste man ju bara vara nöjd inse att det är färdigritat ;)
Hyfsat lik orginalbilden blev den i alla fall. Gillade den dock bättre innan jag la på bakgrunden... Men gjort är gjort.
Dessutom blir jag lite ledsen på min orättvisa mobilkamera. Men det är smällar man får ta ;)
(Nedan följer Steg-för-steg-bilder  -Klicka för större bild!)


Veckan som gått

I listformat:

Veckans humör: Försöker alltid hålla mig på gott humör, men ska jag vara ärlig så har vissa dagar denna vecka gjort det ganska så svårt..
Veckns väder: En glimt av solsken. Snö och blåsoväder.
Veckans genomförda planer: Skolstart, läkarbesök och Svansjön
Veckans överraskningar: Att bli "haffad" av en modell-scout
Veckans vill-ha-begär: Vår!
Veckans roligaste: Svansjön
Veckans tråkigaste: Skolstarten
Veckans godaste: Lakrits
Veckans längtan: Georg
Veckans klantighet: Att jag glömde ta på mig kjolen i går... Fick gå med jackan på.
Veckans missöde: Kan inte tänka mig något som skulle vara katastrofalt och livsomvändande.
Veckans succé: Svansjön och förhoppningsvis Nisch management
Veckans bild:
 

Så var Svansjön

I gårkväll gick jag på den moderna tolkningen av svansjön, gjord av "Benke" i bounce. En blandning av bland annat streat och modern dans.. Allt jag egentligen kan säga är att den var Awesome! En show värld varenda öre.

När jag var halvvägs dit kom jag dock på att jag glömt ta på mig kjolen...! Så där satt jag i bara strumbyxor och min skjorta! Hahahahahaha tror nog att det nästan bara är jag som lyckas med något sånt. Fick behålla jackan på mig helt enkelt ;)

Jag saknar dig inge mindre

jag kan sitta själv i parken, tills solen ändrat färgen i mitt hår.
jag kan offra allt jag har för ingenting. Ja, jag sträcker mig så långt det går.
Men jag behöver dig, kom hit och rör om. Jag behöver nån att skriva om.


Svansjön

I kväll går vi på svansjön! Dock är edet inte den klassiska ryska baletten, utan den som Fredrik "Benke" Rydman har gjort. Jag ser sååå fram emot detta och jag tror att det kommer att bli en awesome show! :D


Haffad på tunnelbanan

I dag, fredagen den 13e ände det mig en unerlig liten grej.
När jag var på väg att stiga av tunnelbanan sprang det fram en tjej till mig och gav mig ett visitkort. Utan vidare långvarig ordväxling (hon skulle fortsätta åka och jag hade ju gått av) stog jg där på stockholms central med ett visitkort i handen. Det visade sig vara till modellargenturen Nisch management och hon hade sagt något om modelljobb innan dörrarna stängdes. Tjejen hade alltså tydligen varit en sådan kallad "modell-scout" som jobbar med att hitta folk. 
Jag ringde upp nummret när jag kom hem och det visade sig vara till chefen som för närvarande var utomlands för att träffa anda kunder men jag blev jätteglad att jag ringt och han skulle komma hem på måndag. Mångad var ordet och då ska jag åka in till deras kontor och bli provfotograferad... Hoppasan så det kan gå! :O


Bilden är tagen på mig utav Noah Agemo på en gata i London. Ack va jag saknar mitt gamla hår, men jag antar att det var tack vare min klippningen och den lite misslyckade eller bara oväntade hårfärgningen som jag bara råkade bli haffad på tunnelbanan sisådär en helt vanlig fredag den 13e.

Vardagslyx i ett hav av bubblor

Jag vet att jag egentligen har så mycket viktigare saker att göra.. men i dag när jag äntligen kommit hem efter förseningar på tågern och gått ut med hunden så kunde jag bara inte låta bli att göra mig en kopp te, bre en smörgås och gå ner och tappa upp ett varmt rykande bad.
Huuu jag kände mig frusen ända in i själen och ett varmt bad var nog precis vad jag behövde efter en jobbig vecka. Än är inte veckan slut, men ändå.
Passade på att hälla i lite bubblor också och de blev så mycket när jag satte på bubbelfunktionen i badkaret att det svämmade över och det rann skum ända ner på golvet... Antar att det var en ganska rolig syn. Själv höll jag väl på att drunkna bland alla bubblorna, men det är väl det som är grejen? ;)

Känner mig i alla fall avkopplad och ren  som attan nu när jag sitter här under min fluffiga älsklingsfilt och försöker hålla kvar värmen från badet.
Dock ska jag snart bege mig till en kär vän, för än en kopp te och det kräver att man ger sig ut i minusgraderna igen. det var i alla fall underbart skönt så länge det varade!


Detta använder jag (teckningsmaterial)

Många undrar vad jag använder för pennor, sudd, "skuggpennor" m.m... Jag vet ju att det finns en helt fantastisk uppsjö av alla dessa olika material, verktyg och tillgångar, men jag antar att jag bara inte vet hur man använder dem. Jag har en massa olika blyertspennor i alla möjliga storleklar och hårdhetsgrader men jag använder dem aldrig. Min stora hemlighet är min heliga men alldeles vanliga skolpenna som jag anförskaffade (fick) under min tidiga högstadietid. Kan tyckas konstigt eller svårt att jobba med en stiftpenna, men tro det eller ej. Jag kan ingen annat! Vet inte ens vart jag har nån pennvässare.. ;)

BILD FINNS UNDER TEXTEN!

Förutom min heliga stiftpenna
så använder jag också en så kallad stomp för att skugga eller t.ex göra fräknar med. denna lilla grej är helt värdelös när den är helt ny (tycker i alla fall jag), men när man har skitat ner dem lika så går de att avnända på en massa olika sätt. Min har jag valt att "skita ner" lite mer på den ena sidan så att man bara rak "rita dit" en skugga på en gång och den andra sidan "suddar" jag ut med om jag skulle behöva det.

Något annat som är otroligt finurligt och bra är helt vanligt toalettpapper. Detta använder jag till att göra större skuggningar och "släta ut och sudda över" skuggor och linjer som blivit fel i lite större partier.
Man kan vika det precishur man vill och vika ett nytt och "rent" hörn när som hälst. De slitna partierna som blivit svarta av blyertsen är skitbra att liksom "måla med" Dock slänger jag dessa papper efter varje teckning.

Ett bra sätt att få till ljusa pertier som hårslingor eller "glimten i ögat" är att helt enkelt SUDDA! För detta kan du behöva lite spetsigare och skarpare hörn av ditt suddgum och vi alla vet ju hur fort de hörnen blir förbrukade... Därför brukar jag klippa små bitar av mitt sudd när ajg känner att jag behöver ett "vasst hörn". Detta rekomenderar jag starkt!

Just det! Får inte glömma den sista pennan! Denna kan jag ibland använda för riktigt svarta partier och tex innerkant på ögon och pupiller. Eller kanske en svart hatt... Detta är en blyertspenna i 6B.Hoppas att ni blev lite klokare på det här...!
Här är också en länk till mina teckningar.


Pizzabullar!

Min kära mor skar sig i fingret i eftermiddags när jag kom hem. Detta innebar inte bara blodspill utan också att middagsplanerna gick totalt i kras. Lilla Lina (jag) fick hopa in som extra hemmafru och baka mina numera väluppskattade pizzabullar. Dessa må se en aning knasiga och kladdiga ut, men de är goda som få. Dock går det att äta max 2 stycken innan de lägger sig som en liten hög i magen... ;)


Teckning - Kate Moss


Nu är jag klar med Kate Moss (sen en tid tillbaka). Min mobilkamera är väl inte riktigt rättvis, men nåt åt det här hållet ser den ut i alla fall ;)


och här är ett litet under process-collage
Glömde dock ta kort i börjarn... så det är ungefär från hälften ;)Nya äventyr

I går var jag och min kära vän Gaberella ute i MINDRE än 2 timmar och knackade dörr för att samla in varma kläder, filtar, mössor, vantar m.m. hemlösa. Kan ni tänka er att vi fick ihop 5 FULLA papperskassar med grejer?! Mer kunde vi inte bära. Dess utom fick ja ge mitt nummer till en äldre dam som ringde upp mig i förmiddags och sa att hon hade 3 fullprppade blå IKEAkassar med jackor, tjockbyxor, tröjor m.m. som jag tog bilen och hämtade på direkten! Den Människan är GULD värd men självklart kan jag inte komma ihåg vad mäniskan heter (namudyslexi).
OM ca 30 minuter kommer Andreas och hämtar mig med skåpbilen och sen ska vi och 7 till av mina kära kära vänner ut och dela ut mat, kläder och filtar till de som inte har ett hem som jag. Jag ser fram emot det jättemycket och jag hoppas att sakerna kommer till användning!
(hoppas att jag ger er insperation till att göra något liknande!)

Ingen kan göra allt. Men alla kan ju göra något. Eller hur?


Farewell, I'll see you soon

Kom hem från Arlanda för lite drygt en ich en halv timme sen. Det blev ett lite jobbigt farväl och nu vet jag inte vad jag ska göra annat än att sitta här. Men vad annars kan man vänta sig?
Vi ses om 3 månader.
Du kommer ju tillbaka!... Det känns bara inte så just nu. Hoppas att du har det bra. Önskar dig alla äventyr i världen, men snälla, kom hem i oskadd.
Jag älskar dig. Jag saknar dig. Vi ses.


Ja, detta silverhjärta har pojken min gjort själv. Grabbens morfar är silversmed. Jag ska ha det på mig hela tiden tills du kommer hem. Jag vägrar tappa bort det!

2012

Tack och bock 2011. Jag välkommar här med år 2012 med en varm hand.

Om jag ska se tillbaka på år 2011 och hitta alla de där guldkanterna så måste jag nog säga att det är lite svårt... blanar så lätt ihop saker och ting. Men jag har Bland Annat: 
Åkt med 5 av mina kära vänner till London
Gjort militärutbildning
Blitt kär

Bytt skola (än en gång)
och säkert en massa andra viktiga och oviktiga saker som jag kommer komma på så fort jag redan skrivit klart detta.

Hur som helst började jag gårdagskvällen med en god middag med min familj, hemma hos (och med) familjen Kock. Vi spelade monopol och självklart förlorade jag.
     Efter det drog jag vidare till Sigtuna och Georg och firade in det nya året med en massa gott folk.
Välkommnade det nya året med raketer och skumpa i håret.
Det blev inte extremt sent, vi var väl hemma (hemma hos Georg) runt fyra och sov till två. Precis som det ska va.
I dag käkade jag middag hemma hos Georgs kusiner där det alltid är full rulle av härliga människor.
Känner att jag fick en ganska bra start på året och nu har jag precis kommit hem till mitt eget lilla kök.


RSS 2.0