Livet på en pinne ♥

Jag vaknade vid halv elva och insåg att solen strålar och man kan nästan tro att det är vår! Jag gick upp och gjorde mig en dubbel espresso i maskinen + vaniljsmak + mjölk = cappuccino/latte?
Ära vare snabbkaffe (som jag annars dricker varje morgon i min termosmugg på tåget) men det här var något helt utöver det vanliga! För att avända så komplicerade ord som möjligt väljer jag att kalla det för extraordinärt.
Snabbkaffe är awesome, men detta kan man nog likna vid en matorgasm(?)! Det var med andra ord väldigt länge sen jag drack "finkaffe".

Nu är det dags att sätta i gång med fredasgsstädningen. Här ska damsugas och dammas så nu får dammråttorna fly för livet!
Julafton på landet

I år är vi på landet. Hemma hos mormor och morfar i detta enorma hus mitt ute i ingenstans, där kolmörkret sluter sig runt husknutarna. För kolmörkt är det minsann utan snö. En grön jul blev det i år, men jag känner inte att det är hela världen.. Inget kan ju vara perfekt?

Nu är i alla fall allas magar några centimeter bredare, kylskåpet inte lika fullt, klapparna är öppnade (uppslitna) och tomten har åkt hem till Finland.
Lungnet har infunnit sig och nu finns här inte längre mycket kvar att göra... Den brutala sanningen är ju att julen aldrig riktigt blir sådär rolig som när man var liten. Men det är mysigt här hemma hos mormor och morfar.
man får tända myslamporna, spela lite kort, dricka lite julmust eller käka upp resten av allt julgodis. Gå ut med hunden vågar jag inte... nej här är mörkt som självaste döden och jag drömde mardrömmar hela natten..

Känner mig i alla fall nöjd och lite mätt på julen. Detta blev en bra jul och jag älskar att köpa julklappar. Men nu är alla julklappar färdiga, öppnade och undanlagda. Nu är jag redo för våren.

Tack
till julen, tomten, mormor, morfar, mamma, pappa, syster, bror och Kalle Anka för en mysig jul än ett år!En jul-lista

Tänkte ta en liten paus ifrån julstöket och passar på att svara på en liten jullista :)
Arne Wise eller Ernst... Detta är den stora frågan...


pepparkakor - lussebullar
ischoklad - marsipan
köttbullar - prinskorv
julkorv - julskinka
lax - sill
revbensspjäll - jansons frästelse
ris a la malta - risgrynsgröt
rullsylta - pastej
glögg - julmust
ge - få
hemma - borta
utomlands - sverige
mysteriet på Greveholm - diselråttor och sjömansmöss
chokladkalender - paketkalener
plastgran - äkta
Arne wise - Ernst


Vintern har nu kommit på riktigt

Trotts att det är december så har vi fram tills nu bara haft nån slags långdragen höst med plusgrader och regn. Men nu, lagom till fjärde advent behagade snön lägga sig över huvudstaden. Dock har jag väl lite blandade kännslor över det här... På något sätt avr det skönt att slippa snön, men nu är det ju så ljust och härligt och jag må medge, även lite mysigt :)
Granen och pepparkakshusen tog plats i går och jag och Georg gjorde ett muninhus av någon konstig anledning. Är doch ganska stolt över resultatet och Georg lyckades rädda taket med hjälp av pepparkaksgrisar och ton av glasyr. :)
Hoppas nu får en bäst dag! Nu är det dags att svepa i sig resten av kaffet och springa till bussen!


Full fart i juletider

I dag är det julfest, I morgon är det tjejfest, på söndag är det julbak, måndag halvdag och tisdag julavslutning. Sen... jag sen är det jullov! :)

Det gör inget att man inte får några extrema julkänslor eller att vi inte har nån snö. Man kan ha en mysig jul i alla fall! I går var jag hos Ida och bakade misslyckad knäck... det var jättemysigt!

Funderar på vad man ska ha på sig i kväll... Får antingen bli långklänning... eller byxor. ;)


weheartit.com

Hjärtekoll

Jag har haft ont i bröstet några veckor och eftersom att det kommer från vänstersidan så kändes det som att det vore lika bra att gå till farbror(tant) doktorn.
Jag fick göra ett EKG - Det var ganska tufft, 10 sladdar klistrade hon på! ;)
Sen fick Jag dra lite blod... Inte lika tufft.. Vi övade på venprovtagning i skolan här om dagen och jag ska säga er att de nålarna är INTE nådiga! Tjocka som självaste attan. Jag var med andra ord inte överlyrisk när jag insåg vad som skulle göras. Dock överlevde jag och labbet fick sig ett par rör av mitt fina röda.
Käns i armen... Ser inte fram emot att gå ut med min damphund.


Konsten att leva ett liv

är det inte alla som har.
Jag börjar undra om jag har den.

Jag sitter i skolan och "lyssnar" till världens mest onödiga och tidsbortkastade kurs som vi har bytt lärare i 5 gånger. man blir ju bara ännu mer stressad av att lära sig att äldreomsorgen suger och att det är bäst att inte bli gammal överhuvudtaget.
Lyssnar på "fan va skönt att jag slipper bli 25" och tänker att det är väl bäst.

Innan skrev jag en engelskauppsats som förra lektionen hade en "fantastisk inledning" enlig läraren. Men den här gången var den "obegriplig och ur sammanhanget" kul att man kan ändra uppfattning så totalt på så kort tid. Kul att inget man gör duger eller blir bra. Konstigt att man blir stressad och olycklig. Fick också just en bunt med 37 A4-sidor att läsa igenom och göra uppgifter på till svenskan. Vi har ca 10 00 prov och uppsatser, lärare är magsjuka, sura och allmänt idiotiska.

Stress.
Stress.
Stress.

I morgonska jag till läkaren och kolla mitt hjärta.

Dock vill jag utbringa ett stort grattis till bästa Georg som tog körkort i dag!
Jag sa ju att du skulle klara det! :)

Denna underbara känsla av ljus

I gårkväll när det var dags att gå och lägga sig så var jag så trött att jag inte ens orkade duscha. Tro mig, jag älskar att duscha!
Så jag bestämde mig för att slänga mig i sängen och skippa första lektionen i morgon. Alltså kunde jag gå och en och en halv timme senare i dag och ändå hinna både duscha, äta frukost och klä på mig i lugn och ro.
Men det bästa av allt är att det höll på att bli ljust nu när jag gick upp! Det snöar ute och hela värden tyckte skimma i lila när solen var på sin vandring uppåt. Så obeskrivligt skönt att inte vakna upp till totalt mörker! :)


Kaos och kalabalik när man behöver det om minst

Mamma och pappa har blivit bjudna på julbord i dag och självklart har inte lilla jag mage att säga nej till att vara barnvakt. Å va det är lätt att älska barn i 6 års-åldern...
Det ska lagas mat, det ska ätas, ritas, pluggas, fikas, skrikas, tjafsas, älskas, torkas, vältas, stökas, städas, blablabla...
Jag erkänner: Jag skulle förmodligen inte bli nån bra morsa med det känns inte som nåt stort prolem. Dock får jag väl nån stressig sammanbrott när som hälst, i högen av allt plugg och kaos. Vad *** ska man göra?!
Bara 2 timmar kvar... Sen är det dags att sova!
När är det julkalender?
Uppsater, uppgifter och tal samlas i hög och jag undrar när jag ska ha tiden och orken att gräva mig ur den där högen..
Nici har jag bjudit på fika också! Ååå va jag hade sett fram emot det, men nu undrar jag vem som över huvud taget ens vill vistas i det här huset...
#lovemylife


Julklappsinslagning och plusgrader

Ojoj nu har det blivit dålig med blogguppdatering för ett tag. Stressen är total med allt som ettt liv innebär, men helgen har gett mig en liten chans att spänna av litegrann.
I fredags blev det julklappsshopping med Bellan och sen spenderade vi kvällen genom att slå in julklappar på mitt golv, dricka te och lyssna på the clash i det mysiga ljuset av adventsljusstakar och bara njuta av den lungna tillvaron. SÅ SKÖNT att bara råslappa med den härligaste tjejen ever.
I lördags slappade jag med Georg och grabbarna och på söndagen blev det julmarknad och middag med familj och kusinfamilj.
En mysig helg med utrymme för att slappa. Dess värre är det måndag nu och en miljon saker att göra. Redovisningar, argumenterande tal, uppsatser och prov. det finns ingen ände på den växande högen av böcker och papper. Dags att kämpa vidare.Början på slutet

För en stund sen (alldeles för sent!) kom jag hem från Georg och nu sitter jag och läser om Autism och pluggar psykologi. Har skrivit 8 (handskrivna) sidor och känner mig inte ens halvvägs...
Tror att jag har fastnat lite.. Jag har fastnat i andra tankar och Lars winnerbäck.

I dag är det första December-början på slutet, det är 6,3 grader varmt ute, det blåser, julstjärnor lyser i fönstren men jag känner mig faktiskt inte alls säskillt julig. Jag antar att det kommer. Kanske att det kommer när snön behagar att droppa förbi.

I går var det 3 månader... Kanske inte särskillt länge - det beror ju på vad man jämför med, men det är lika länge som du ska vara borta. Om en månad till försvinner du och jag blir "for ever alone".
Saknar dig.RSS 2.0