Om jag hade lite kraft kvar att ge dig

Jag vet inte vad jag ska ta mig till med mig själv.
Har suttit hela dagen i skolan och "lyssnat" på lektionerna, "läs" i böckerna och "lärt mig massor"... I själva verket hör jag knappt vad som sägs, kan läsa samma freaking textrad flera gånger innan jag fattar vad det står och allt jag "lär" mig slinker lika snabbt ut genom andra örat. Det är så det känns i alla fall.
           Tog mig en liten shoppingtur efter skolan. Gick runt för mig själv i butikerna, tittade på alla färger, alla uppklädda, snygga och roliga människor från Stockholm fashion week i kungsträdgården. Satte mig på en bänk och läste en halv sida i min bok, gick vidare en stund, träffade på ett par vänner och satte mig sen på en annan bänk. Läste en hel sida..
 
Såhär fortsätter det. Jag kan inte koncentrera mig på någonting jag gör längre. Ingenting. Kan inte kolla på en film utan att göra nåt annat samtidigt, kan inte lyssna på vad folk säger, kan inte läsa en bok utan 10 000 avbrott...
Blir galen på mig själv.
Vad ska man göra?!
 
 

Att leva för stunden

I gårkväll passade jag på att ta en lång promenad med hunden innan den sista kvällssolen gick ner. Drog på mig en lurvig tröja och begav mig ut i höstkylan.
Gick där och njöt av solen, plockade ett äpple från ett random äppelträd på vägen.
Trotts att den gångna dagen kunde varit bättre, kylan kändes om kinderna och att jag frös om fingrarna så kunde jag bara inte låta bli att tänka att: jag har det nog ganska bra där jag går och äter på mitt äpple i lugn och ro medan hunden nosar i buskarna. Det var så skönt att bara gå där nästan helt för sig själv och rensa tankarna.
 

Natten då hösen kom

I lördags var det kräftskiva ute på landet. Mycket trevligt må jag säga :) Ingen sommar utan kräftor!
I Söndags vaknade jag upp till ett oväder. Spöregn och åska hela dan. Låg kvar i sängen så länge jag bara kunde. Tillslut behövde hunden ut och kissa..
En tromb drog tydligen in över Märsta i går. Träd över allt. Den lyckade som tur var missa min gata precis.
I morse vaknade jag 05:09 av att jag var så pissnödig att jag höll på att spricka! Hade somnat med öppet fönster också, så det var iskallt i rummet. Gick upp och tänkte att det inte var nån idé att försöka sova 20 min till. Nu sitter jag här med en iskall tallrik filmjölk och fryser. 10 grader ute. Vill inte. Vill krypa ner under mitt svettiga duntäcke igen.
 

Inspiration, motivation och vardag

I gårkväll tappade jag upp ett varmt bad, tog med mig en bok och la mig och samlade kraft inför i dag. Efteråt tog jag en kall dusch, drog på mig bara en t-shirt och satte mig ute i kylan på trappen. Så skönt!
Att bada är hur underbart som helst, en vardagslyx man sällan unnar sig, men efteråt känns det ju onekligen som om man vore levande kokt!
 
I dag var första dagen på sista året. Tänkte säga att nu börjar verkligheten igen. Men jag tror dock att det istället var verkligheten som just togs ifrån mig. Kanske bra, kanske dåligt. Vi får väl se.
känner i alla fall inget hopp just nu. Skolan är kaos, nån snubbe kom och försökte låta possetiv. Lika bra att bara inse. Hur många gånger har man inte hört snacket?
Men jaja, "bara" ett år kvar nu. Bara att kämpa sig igenom röran, sen kan jag göra nåt annat. kanske till och med något meningsfullt av mitt liv.

Måste försöka hitta motivationen, inspirationen, viljan att göra bra ifrån mig. Att vara sådär himla duktig som folk är.
Vet bara inte vart jag ska börja leta..
 

Nåt vackert med att aldrig hitta vägen

I går drog jag in till stan helt ensam. Nåt sjukt skönt man inte särskillt ofta gör. Strosade runt och kollade på folk, köpte en klänning och ett par helt flippade byxor.
Kom sen hem och sov en stund i hängmattan. Också väldigt skönt.
 
Senare på kvällen träffades vi ett gäng sköna tjejer här hemma, åt och drack gott, snackade om massa onödiga saker och tog vara på den sista sommarvärmen ute på althanen. Också väldigt skönt. Tack för det!

Summan av gårdagen blir väl helt enkelt: skön.
 
 I kväll blir det utebio i Uppsala med skönt folk, kommer säkert också bli tokmysigt.

Jag vet nåt som inte du vet

Har precis varit ute med hunden, nu ska jag bege mig av in till stan. Skönt att komma här ifrån ett litet tag!
Får väl se om jag någonsin kommer tillbaka

Free

Efter nu 5 väldigt intesnsiva, otroligt lärorika, jobbiga och roliga veckor har jag nu jobbat mina sista schemalagda timmar. Solen skiner och sommarvärmen har äntligen nästan kommit helt!
     Nu ska jag göra det mesta av vad som är kvar av sommaren och njuta så mycket jag kan!
 

RSS 2.0